Dijital Baskı

Posh Reklam Dijital Baskı

Dijital Baskı Çeşitleri

Sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren Posh Reklam ile dijital baskı başta olmak üzere tüm reklamcılık ihtiyaçlarınıza profesyonel bir bakış açısıyla hizmet alabilirsiniz.

Gelişen ve yenilenen teknolojilere rağmen geleneksel reklamcılık varlığını koruyan önemli bir unsurdur. Firmalar, kurumsal bir kimlik kazanmak ve isimlerini geniş kitlelere duyurmak için kalıcı reklam araçlarına başvurur. Dijital baskı mekanizmaları da bunlardan bir tanesidir. Bu noktada birçok kişi dijital baskı nedir, sorusuna cevap arar. Teknolojik ortamlarda hazırlanan şekil, yazı, fotoğraf vb. gibi tasarımların özel bir cihazla farklı malzemelerin üzerine basılmasına dijital baskı adı verilir.

Kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen birçok firma için önemli bir reklamcılık aracı olan bu işlem sayesinde birçok marka ismini geniş kitlelere duyurmayı başarır. Bilgisayar ortamında özgün fikirlerle tasarlanan çeşitli verilerin el değmeden baskılanmasını kapsayan bu süreçte önemli olan en önemli unsur kaliteli materyaller kullanılmasıdır. Kullanılan baskı makinesinin sorunsuz bir şekilde çalışıyor olması, baskı işlemlerinin istenilen şekilde yerine getirilmesine yardımcı olur. Hem etkili hem başarılı olması sebebiyle birçok firma için öncelikli reklam araçlarından biri olan dijital baskı ile sizler de firmanızın ihtiyaç duyduğu reklamcılık faaliyetlerini uzun soluklu bir şekilde yürütebilirsiniz.

Dijital Baskı Nedir?

Markalar; daha geniş kitlelere hitap edebilmek, isimlerinin bilinirliğini artırmak ve hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için birtakım reklam araçlarına ihtiyaç duyarlar. Dijital baskı mekanizmaları bu noktada kurum ve kuruluşların ihtiyacını hızlı ve güvenilir bir şekilde giderir. Markanız için oluşturacağınız promosyon ürünlerin üzerine dijital baskı merkezi ile baskılayacağınız marka isminiz ve logonuzla etkili bir reklam hazırlayabilirsiniz. Takvim, termos, ajanda, defter, kalem gibi özel ve kullanışlı malzemeleri dijital baskı ile markanıza özgü kılabilir, misafirlerinize hediye ederek, markanız ile kitleniz arasında bir iletişim kurabilirsiniz.

Hızlı ve etkili reklamcılık faaliyetlerinden bir tanesi olan dijital baskı işlemi ile dilediğiniz malzemenin üzerine başarılı bir baskılama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Dijital baskı kategorisinde yer alan vinil baskı işlemi ile brandaların üzerine dilediğiniz görselin baskısını gerçekleştirebilirsiniz. Göz alıcı ve kaliteli afişler hazırlamanıza imkan tanıyan dijital baskı merkezi sayesinde firmanızın ismini geniş kitlelere ulaştırmanız mümkündür. Yapışkanlı PVC malzemesi üzerine gerçekleştirilen baskılama işlemi ile ön plana çıkan folyo baskı ile de mağazanızın kampanya ve fırsatlarını geniş kitlelere duyurabilirsiniz.

Kurumsal Firmalar için Dijital Baskı

Alanında uzman ve deneyimli çalışma personelleri, kaliteli üretim materyalleri ve profesyonel hizmet anlayışı ile hareket eden Posh Reklam ile sizler de firmanızın ismini bir adım öne taşıyabilirsiniz. Bu noktada hangi reklamcılık aracını kullanacağınıza karar vermeniz ve özgün bir tasarım oluşturulması için görüşmelere başlamanız gerekir. Markanızın hizmet alanına, konseptine ve reklam metoduna karar verildikten sonra hızlı ve sistematik bir çalışma ile ürünleriniz başarılı bir şekilde hazırlanır. En sık tercih edilen reklamcılık metodlarından biri olan dijital baskı ile dilediğiniz materyalin üzerine dilediğiniz tasarımın baskılanmasını sağlayabilirsiniz.

Posh Reklam olarak yeni nesil teknolojilerden yararlanılan baskılama mekanizmalarımız, kaliteli materyallerimiz ve özgün tasarımlarımız ile istenilen materyale istenilen baskıyı en hızlı ve ekonomik şekilde gerçekleştirmekteyiz. Markanızın ihtiyacına göre dijital baskılama ile hazırladığınız tabela, afiş, broşür, kartvizit vb. birçok materyal ile markanıza kurumsal bir kimlik kazandırabilirsiniz. Pratik ve uygun fiyatlı olması sebebiyle en çok tercih edilen reklam unsurlarından biri olan bu uygulama sayesinde sizler de geniş bir müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz. Böylelikle siz de reklam alanında dilediğiniz çözümlere ulaşabilirsiniz.

Dijital Baskı Nasıl Olur?

Dijital baskı işlemleri, çok sayıda aşamadan ve kontrol işleminden meydana gelen bir tekniktir. Temel prensip, dijital ortamlarda bulunan hassas görsellerin çok sayıda sağlayıcı ile birlikte naylon, kumaş ve bez gibi yüzeylere aktarılmasıdır. Bu süreç ise bilgisayar ve baskı makinesi aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Dijital baskının yapım aşamalarını kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Baskı Makinesi Ayarlarının Yapılması: Baskının en kaliteli şekilde yapılabilmesi için baskı deseninin kontrol edilmesi, yüzey şartlarına uygun şekilde düzenlenmesi, kullanılacak olan kartuşların belirlenmesi, blanket kontrolünün yapılması, baskı kafasının hazırlanması, çözünürlük ayarlarının yapılması, pas ayarlarının kontrol edilmesi ve kurutma makinesi ısı derecesinin uygun şekilde ayarlanması gibi işlemleri kapsamaktadır. Tüm ayarlamalar tamamlandıktan sonrasında mutlaka numune baskı yapılması ve daha sonrasında siparişin hazırlanması gerekmektedir.
  • Kartuşların Takılması: Metraj baskı uygulamaları sırasında makine yalnızca boya püskürtmektedir. Parça baskı işlemlerinde ise boyanın yanı sıra baskı için gereken diğer kimyasallar da yer almaktadır. Metraj baskıda 8; parça baskıda ise Mavi, Kırmızı, Sarı ve Siyah (CMYK) olmak üzere 4 renk kartuş kullanılmaktadır. Her iki işlemde de boya çeşidi yüzeyin özelliklerine bağlı olarak belirlenmektedir. Aynı zamanda baskı işlemi tamamlanana kadar kartuş seviyelerinin düzenli şekilde takip edilmesi gerekmektedir.
  • Yüzeyin Makineye Yerleştirilmesi: Metraj baskı işleminin yapılacağı yüzey, baskı patı uygulamasının ardından makineye yerleştirilmelidir. Parça baskılarda ise baskı yüzeyinin özelliklerine ve şekline uygun olan paletlerden yardım alınmaktadır. Bu aşamada baskı yapılacak olan yüzeyin doğru şekilde yerleştirilmemesi, baskının kaymasına ve işlemin başarısız şekilde gerçekleşmesine yol açmaktadır. Bu nedenle her aşaması özenli bir şekilde gerçekleştirilmelidir.
  • Yüzey Bilgilerinin Tanımlanması: Baskı makinesine yüzey bilgilerinin ve özelliklerinin girilmesi işlemlerini kapsamaktadır. Çünkü dijital baskılar, tamamen makine ve cihaz arasında kurulan bağlantı ile gerçekleşmektedir. Bu nedenle bilgisayar üzerinden yalnızca baskı deseninin seçilmesi, ardından ise yüzey boyutları ve özelliklerinin girilmesi gerekmektedir. Bu sayede baskının kendini ne kadar tekrar edeceğinin ve nerede son bulacağının belirlenmesi mümkün olmaktadır.
  • Çözünürlük Ayarlarının Yapılması: Yüzey bilgilerinin tanımlanmasından sonrasında, baskıya dair varyant bilgilerinin tanımlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için bilgisayar programı sırasında 8 rengin ve karışımlarının tanımlanmış olması gerekmektedir. Bu sayede her renk tonu için bilgisayar programı tarafından atanan bir renk koduna ulaşmak mümkün olmaktadır. Bu kodlar, müşteri talepleri ve tasarıma bağlı olacak şekilde ayarlanmaktadır. Ardından düzlemler üzerinde 1 inçe atılacak olan nokta sayısı anlamına gelen çözünürlük ayarlarının belirlenmesi gerekecektir. Bu sayede istenen kalitede baskı yapılması mümkün hale gelmektedir. Pas ayarlarının yapılması da yine bu işlem grubuna dahildir.

İstenen kalitede baskı yapabilmek için tüm ayarlamaları yaptıktan sonrasında yalnızca işlemlerin onaylanması gerekmektedir. Geri kalan tüm süreç ise bilgisayar ve baskı makinesi arasındaki bağlantı sayesinde sürdürülmektedir. Ancak baskı işlemleri sırasında boya püskürtme tabancalarının tıkanmaması, kartuşların bitmemesi ve yüzeyin makinedeki konumundan kaymaması gibi konularda dikkatli olunması büyük bir önem taşımaktadır.

Dijital Baskı Çeşitleri Nelerdir?

Markalaşma süreçleri ve reklam çalışmaları alanında oldukça önemli bir yere sahip olan dijital baskı işlemleri, kullanım alanına ve uygulama yüzeyinin özelliklerine bağlı olarak çok sayıda çeşide ayrılmaktadır. Bu çeşitlerin ise kısaca şu şekilde açıklanması mümkündür:

  • Folyo Baskı: Arka yüzeyi kendinden yapışkanlı olan PVC malzemeler üzerine yapılan dijital baskılardır. Vitrin camları, reklam panoları alışveriş mağazaları ve otobüs durakları gibi alanlarda sık sık kullanılmaktadır.
  • Kağıt Baskı: Pankart, afiş ve broşür gibi reklam araçlarının hazırlanması amacıyla uygulanmaktadır. Kullanılan kağıt ve mürekkep kalitesi, baskı çalışmalarının sonucunu doğrudan etkilemektedir.
  • Kanvas Baskı: Genellikle tablo yapımı için kullanılan bir baskı çeşididir. Uygulamalar, doğrudan kanvas yüzey üzerine yapılmaktadır. Reklam yaparken aynı zamanda dekoratif bir görünümün elde edilmesi amaçlanmıştır.
  • Mesh Baskı: Prensip olarak vinil baskı ile aynı özelliklere sahiptir. Ancak bu işlemler sırasında vinil baskı teknikleri kullanılmaktadır. Uygulama yüzeyi ise delikli brandalardır.
  • Oneway Vision Baskı: Delikli folyo ya da tek yön görüş baskı olarak da bilinmektedir. Mekan içinin görünmesini önlerken aynı zamanda içeriden dışarının rahatlıkla görünebilmesine imkan tanımaktadır.
  • Vinil Baskı: Genellikle bina cephelerinde kullanılan ve branda üzerine yapılan bir baskı çeşididir. Afiş kullanmak isteyen kişiler için en uygun seçenektir.

Reklam çalışmaları için firmaların en sık başvurduğu işlemlerden biri de araç giydirme uygulamalarıdır. Bu işlemler için ısı aracılığı ile daha iyi bir tutunma gösteren cast folyo uygulamaları tercih edilmektedir.

Dijital Baskı Kullanımının Faydaları

Son dönemlerin en popüler baskı teknikleri arasında yer alan dijital baskı işlemleri, hızlı şekilde tamamlanabilmesi sayesinde ofset baskıya önemli bir alternatif oluşturmaktadır. Dijital baskı kullanımının faydalarını ise kısaca şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Düşük Maliyet: Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için oldukça önemli bir avantajdır. Bu sayede istenen adette ve ekonomik fiyatlar karşılığında promosyon ürünleri ile reklam araçlarının hazırlanması mümkün olmaktadır.
  • Kişiselleştirme: Son dönemlerde yapılan birçok reklam çalışması, kişiselleştirilmiş tasarımlar ve ürünlerle hazırlanmaktadır. Bu sayede ilgi çekici malzeme ve modellemelerin kullanılması mümkün olmaktadır.
  • Hızlı Teslimat: Dijital baskı işlemleri, her zaman için en hızlı şekilde sonuçlanan baskı teknikleridir. Bu sayede siparişlerin kısa süre içerisinde tamamlanması ve teslim edilmesi mümkün olmaktadır.
  • Adet Sınırlamasının Bulunmaması: Ofset baskı işlemleri sırasında genel olarak belirli adet sayılarının seçilebilmesine imkan tanımaktadır. Ancak dijital baskı uygulamaları, kişilerin yalnızca ihtiyaç duydukları sayıda sipariş vermesi için uygun işlemlerdir.

Dijital baskı uygulamaları, sayısız yüzey üzerinde kullanılabilmektedir. Bu sayede kişiler, ihtiyaç duydukları birçok promosyon ürünü için bu baskı tekniklerinden yararlanabilmektedir.

Dijital Baskı Ne İçin Kullanılır?

Dijital baskı uygulamaları, sayısız işlem için kullanılabilen bir tekniktir. En sık tercih edildiği alanların ise kısaca şu şekilde sıralanması mümkündür:

  • Broşürler,
  • Menüler,
  • Ürün ve hizmet katalogları,
  • Etiketler,
  • Afişler,
  • Fotoğraf baskıları,
  • kartvizitler,
  • Bez çanta baskıları,
  • Kanvas tablo baskılarıdır.

Dijital baskı işlemlerinin başlatılması için herhangi bir alt limit uygulaması bulunmamaktadır. Bu nedenle her ölçekten işletme ve kişinin bu işlemlerden yararlanması mümkün hale gelmektedir.

Dijital baskı için hangi malzemeler kullanılır ve hangi teknolojiler uygulanır?

Dijital baskı yalnızca reklam çalışmalarında değil markalaşma süreçlerinde de son derece önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle geniş bir kullanım alanı vardır. Kullanım alanı çeşitliliği, dijital baskının uygulama yüzeyinin özelliklerine göre farklı teknolojilerle yapılması gerekliliğini doğurmuştur. Dijital baskı çeşitleri arasında; folyo baskı, kağıt baskı, kanvas baskı, mesh baskı, oneway vision baskı ve vinil baskı yöntemlerini saymak mümkündür. PVC malzeme, kanvas, delikli branda, delikli folyo ve branda gibi malzemeler kullanılarak dijital baskı hizmetleri sunmak mümkündür.

Dijital baskı üretimi nasıl yapılır ve hangi yazıcılar kullanılır?

Dijital baskı üretimi pek çok farklı aşamadan oluşan kapsamlı bir süreçtir. Dijital ortamlardaki hassas görseller farklı sağlayıcılardan yararlanılarak naylon, kumaş ve bez gibi yüzeylere aktarılırken bilgisayar ve baskı makinelerinin kullanılmasına ihtiyaç duyulur. Bu süreç dahilinde; baskı makineleri ayarlanır, kartuşlar takılara yüzey makineye yerleştirilir. Makine ve cihaz arasında bağlantı kurulması için bilgisayar üzerinden baskı deseni seçilir, yüzey boyutları ve özellikleri tanımlanır. Çözünürlük ayarları belirlendikten sonra istenen kalitede dijital baskı yapılabilir. Mürekkep püskürtmeli yazıcı, lazer yazıcı, süblimasyon baskı, UV baskı ve DTG baskı kullanılabilir.

Dijital baskıların kalitesi ve çözünürlüğü nasıl ölçülür?

Dijital baskıların kalitesini belirleyen pek çok kriter olsa da baskı kalitesi temelde, dijital ortamdaki görselin baskı malzemesine hangi oranda doğru aktarıldığına bağlı olarak ölçülür. Baskı kalitesinin ölçülmesinde genellikle DPI kullanılır. DPI, kaynak görselin çözünürlüğü ya da piksel sayısının dijital baskı makinesi tarafından uygulanabilirliğini gösterir. Düşük DPI kapasiteli makinelerin yaptığı baskının kalitesi de düşük olur. Kullanılan boya, havadaki nem oranı, baskı modu, baskı malzemesi ve parlaklık seviyesi gibi değişkenler de baskı kalitesini üzerinde etkilidir.

Dijital baskıların çevre dostu olması için hangi uygulamalar yapılabilir?

Dijital baskı, geleneksel baskı yöntemlerine göre daha çevre dostu bir seçenek olma özelliğine sahiptir. Dijital baskı yöntemlerinde kullanılan mürekkep miktarının kontrol edilmesi mümkündür. Kimyasal kullanımının az olması; hızlı ısınma süresi ve enerji tasarruflu işletim modları sayesinde enerji verimliliği yüksektir. Çevre dostu, su bazlı ve toksik olmayan mürekkepleri kullanmak aynı zamanda geri dönüşümlü ya da geri dönüştürülebilir malzemeler üzerine baskı yapmak dijital baskı uygulamaları dahilinde mümkündür. Özelleştirme ve küçük parti üretim imkanı stok fazlasını önleyerek kaynakları daha verimli bir şekilde kullanmayı sağlar.

Dijital Baskı
Teklif Formu

Bir Teklif Al

Hizmetlerimizden faydalanmak için, aşağıdaki talep formunu doldurun ve teklif alın.







    Gönder
    WhatsApp
    Merhaba, Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz?